Welkom op de website van stichting Dolphins for Davey.

De stichting is in het leven geroepen doordat er meerdere therapieën niet vergoedt worden en wij kinderen met een meerdvoudige beperking uit de gemeente de Ronde Venen wel de kans willen bieden om zich zoveel en zo goed mogelijk te ontwikkelen om zijn eigen niveau.

Dolfijntherapie is een van de therapieën die niet wordt vergoed door de zorgverzekeraar of een andere instanties.

Davey werd op 6 januari 2003 geboren. Na een aantal maanden werd ons duidelijk dat Davey zich niet zo ontwikkelde zoals normaal zou moeten zijn. Na een aantal onderzoeken werd er een ernstige vorm van epilepsie geconstateerd. Daarna volgde vele ziekenhuis opnames doordat Davey niet goed op de medicijnen reageerde en continue aanvallen kreeg. Enkele maanden later was Davey goed ingesteld op zijn medicijnen maar stagneerde zijn ontwikkeling. Diverse onderzoeken volgde bij de klinisch genetica maar helaas tot op heden is er geen diagnose gesteld.

Wij wilden in eerste instantie erg graag een diagnose van zijn stagnatie om een prognose te kunnen uitstippelen. Die is tot op heden niet bekend. Na veel onzekerheid en angst kijken we alleen naar Davey en pinnen ons niet meer vast aan prognoses, uitspraken van artsen of adviezen van derden.

Wij kijken alleen naar Davey! Wanneer hij een goede dag heeft, dan hebben wij die ook.

Mei 2014 reisden wij, Wiebe (vader van Davey) en ik (Esther moeder van Davey) naar Curaçao om daar dolfijntherapie te volgen. Wat een bijzondere ervaring was dat en wat heeft onze kanjer daar een hoop geleerd.

Dagelijks zien wij,ouders, de begeleiders van het kinderdagcentrum en Davey zijn vriendinnen (ingezet door het PGB) een verbetering. Davey is meer in zijn lichaam “geland” en kan beter met de werkelijke situatie om gaan.

Ook is hij meer bewust van zijn omgeving.

Maar de beste vooruitgang die voortkomt uit de dolfijntherapie is dat Davey nu met ons op een bepaalde manier kan communiceren. Dit was voorheen ondenkbaar en wij zijn daar de therapeute/logopediste zo dankbaar voor!

Dmv Ja en Nee knoppen (apparaten met een drukknop waar je een korte zin op kunt nemen)kunnen wij Davey vragen stellen en kan hij dmv een druk op de knop kenbaar maken wat hij wil. Bijv: Davey wil je drinken? Hij kan dan zelf op de rode of groene knop drukken waar wij de tekst JA (groene knop) en NEE (rode knop) hebben ingesproken. Een ontwikkeling die samen met de dolfijnen is geoefend en uiteindelijk toepasbaar is. Wat is er niet fijner dan begrepen te worden?? We kunnen nu op een heel laag niveau communiceren met Davey, hoe geweldig is dat en hij is hierdoor minder gefrustreerd. Wat een positieve ontwikkeling in zijn turbulente leventje.

Wij willen Davey en ook andere kinderen uit de gemeente De Ronde Venen (weer) de kans bieden om naar de dolfijntherapie te gaan.
Daarom hebben we de stichting opgericht en hopen zo zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel.

Daardoor hebben we de stichting opgericht en maken en verkopen wij armbandjes waarvan de opbrengst 100 % ten goede komt aan Stichting Dolphins for Davey.

Tijdens de kermisweek 2017 in Abcoude heeft Koekenbier Abcoude samen met stichting Dolphins for Davey een grote actie opgezet!
Een aantal ondernemers van Abcoude en omgeving hebben een dienst of product gesponsord wat wij mochten verloten voor de loterij.
Tijdens de Autocross Abcoude en de Kermisweek konden er keycords gekocht worden met een dolfijn en een lotnummer. Tijdens de loterij op zaterdagavond 2 september werden de loten getrokken samen met Burgemeester Maarten Divendal en Esther Brugman.
Er waren echt geweldige prijzen maar de eerste drie prijzen sprongen er toch wel uit, 3e prijs een overnachting bij Villa Oldenhoff incl ontbijt, de 2e prijs was een boottocht voor 25 personen op de Mambo 5 incl. BBQ van Zagt Vlees en 2 kratten bier en 2 dozen wijn van Slijterij Topido maar de klapper was 7 overnachtingen op het meest mooie plekje op aarde bij Lions Dive & Beach Resort op Curacao incl. ontbijt en diner bij Hemingway en Chill.

Met deze actie werd er in totaal € 7000.- opgehaald.

Lieve groet,
Esther Brugman,
namens Stichting Dolphins for Davey.